sizzlingsala-header-slide2-2018

TECHNIEK WORKSHOPS ERVAREN DANSERS

Zaterdag 31 oktober

Timing- Balans- Techniek... onmisbaar!


Een hele mond vol… timing… balans… techniek. Maar elke salsadanser(es) die zichzelf wil verbeteren, weet dat ze alle drie nodig zijn om goed te leiden en te volgen.

Een voorbeeld?
De leider in de dans wil op tijd een combinatie inzetten, maar start te laat. Om tijd in te halen, gaat deze dan met kracht de volger sturen. Onprettig! Bovendien verlies je nu de salsa-flow, ritme en dans je verhit achter de maat aan… en je verliest de lach op je gezicht!
Dat geldt evenzeer voor een goede balans in het draaien (recht instappen, netjes uit een draai komen) en correcte voorbereidingen voor elke nieuwe move.
Deze TBT workshops gaan meer rust en ruimte creëren tijdens het leiden en volgen, met training in het reageren op acties en de stuur-spanning die je in de combinatie nodig hebt. De uitdrukking "less is more" gaat je danstechniek bevorderen…

We gaan werken aan de spanning tussen leider en volger en het dansgebied van man en vrouw uitleggen. Er komen diverse oefeningen in de vorm van steeds andere danscombinaties, waarin je als leider leert correct aan te geven en te sturen en als volger oefent in alert reageren. Ook gaan we het tempo van de muziek laten voelen, zodat je samen "in the flow' gaat dansen. Op klein dansen wordt ook weer geoefend.

Je zult ontdekken dat deze techniek-workshops een verrijking zijn voor je verdere salsa carrière!

Niveau 31 oktober: semigevorderd 2-3 -4- 5 en gevorderd

Locatie: Sportzaal Sneeuwgansstraat 18, Alkmaar (houten vloer)

Tijden: 13.00 – 15.00 uur

Kosten:  1 workshop €25 pp 

Docenten: Edgar Wanee en Evelien van Steen


Aanmelden: per mail aan info@sizzlingsalsa.nl 

 

 

Quotes van enkele voormalige deelnemers TBT in 2019:

"Ik heb een super TBT gehad. Edgar is een docent die rustig uitlegt, aandacht heeft voor de leerlingen en zorgt voor een fijne sfeer tijdens de les. De moves waren niet ingewikkeld voor mij en juist daarom bleven de tips goed hangen. Je ziet het: niets dan lof."

"Ik vond het een superleuke workshop! Om de volgende redenen:
- Edgar geeft goed les. Heel duidelijk.
- voldoende en - ook erg goede en leuke- hulpmannen (hulde!)
- herhaling van bekende pasjes maakt het mogelijk de techniek beter in te slijten. 
- beide docenten liepen bij iedereen rond om persoonlijk advies te geven. 
- 2,5 uur is prettige lengte. " 

"Het was ontzettend leuk en nuttig om aan mee te doen! Het was wat ik mij ervan had voorgesteld en ik heb veel geleerd. Goede docenten, er werd op een leuke manier les gegeven en dit heeft echt een meerwaarde om te doen. Ook is het voor de mensen die nog niet heel erg lang dansen (zoals ik in dit geval) fijn als er goede hulpheren zijn. Dit is prettig zodat je goed kan oefenen. Hopelijk komen dit soort workshops vaker terug."