sizzlingsala-header-slide2-2020
sizzlingsala-header-slide3-2020

KIZOMBA BOOTCAMP

Zaterdag 27 en zondag 28 februari

Beginners in 2 dagen


Stond je bij het Vrij Dansen steeds aan de kant te kijken als er Kizomba gedraaid wordt en denk je dan... eigenlijk wil ik ook meedoen? Logisch dat je ook Kizomba wilt leren dansen...

Schrijf je nu in voor de Bootcamp Kizomba in 2 dagen en leer deze prachtige partnerdans!


Lessen: 10.00-12.00 uur en 12.30-14.30 uur op zaterdag 27 en zondag 28 februari

Docenten: Marlies Schoenmakers & René Hoogervorst

Locatie: sportzaal Sneeuwgansstraat 18 in Alkmaar noord. Ruime zaal, houten vloer. 

Kosten: €75,00 per persoon. 

Er wordt niet gewisseld en we dansen op meer dan 1,5 m afstand van andere danskoppels. 

Aanmelden: mail info@sizzlingsalsa.nl of via deze strook.

Ook geschikt voor zijn of haar kizomba kennis weer wil opfrissen! Kizomba is zowel een dans als muziekstijl en ze heeft zich ontwikkeld uit de traditionele Afrikaans Semba, maar ze is ook sterk beinvloed door de Zouk-muziek van het Franse Caribische eiland Guadeloupe. De Kizomba dans werd in het begin gedanst op de Semba muziek, later ontwikkelde zich ook en eigen Kizomba muziekstijl die langzamer is.
Daarna zijn diverse typische Kizomba bewegingen toegevoegd die de dans nu heel herkenbaar maken. Net als de Argentijnse Tango is Kizomba gebaseerd op passada´s en ze wordt ook daarom ook wel de Angolese of Afrikaanse Tango genoemd,


De Kizomba is een prachtige partnerdans, waarbij het bovenlichaam contact maakt en samen met het frame van de heer wordt gebruikt om de dame te leiden. De dansers volgen de snelheid van de muziek door versnellingen en vertragingen in de dans aan te brengen.

Dansschool Sizzling Salsa geeft Kizomba lessen en workshops sinds 2012! Onze docenten zijn professioneel geschoold en bezoeken regelmatig zelf ook workshops van topdocenten om ´bij´ te blijven.