sizzlingsala-header-slide2-2020
sizzlingsala-header-slide3-2020

Meest gestelde vragen

En hier vind je de antwoorden!

Er zijn verschillende salsascholen, waarom zou ik kiezen voor Sizzling Salsa?
* Er wordt les gegeven volgens een  gedegen opgebouwd lesprogramma dat zichzelf inmiddels al 17 jaar in de praktijk heeft bewezen. Alle docenten geven dezelfde lesinhoud en lessen lopen parallel. 
* Docenten hebben jarenlange ervaring, worden steeds bijgeschoold en getraind én zijn allemaal razend enthousiast!
* Zowel salsa, salsa ladies styling, merengue,bachata en kizomba maken deel uit van het totale lesaanbod, in de vorm van cursussen of handige weekend workshops, dus je hebt veel keuze!
* Elke maand meerdere feestavonden in de weekends en wekelijks salsacafé, om te oefenen en mensen te leren kennen.
* Er is een grote groep enthousiaste hulpmannen (en -dames) beschikbaar voor degenen die zich zonder eigen danspartner aanmelden... zo lang de voorraad strekt...
* Veel persoonlijke aandacht tijdens de lessen en en gratis filmpjes in besloten facebook groepen voor alle leerlingen.
* Door het brede aanbod kunnen gemiste lessen vaak op een andere dag en/of andere locatie worden ingehaald, of anders spijkeren we je persoonlijk bij. 
* Bij langdurige uitval door ziekte of blessure kan het lesgeld tijdelijk worden vastgezet en meegenomen worden naar de volgende periode (zelf tijdig contact opnemen!)


Wat kan ik van de les verwachten?Bij Dansschool Sizzling Salsa worden de lessen gegeven door een zeer professioneel en enthousiast docententeam. Iedereen heeft een jarenlange ervaring in salsa dansen en in lesgeven. In de lessen wordt er zoveel mogelijk voor gezorgd dat elke leerling voldoende persoonlijke aandacht krijgt, waar nodig zijn er extra assistenten  en vragen stellen wordt gestimuleerd. 

Wij zorgen waar mogelijk elke dag, bij elke les voor danspartners voor iedereen. We geven les met gevoel voor humor. Dansplezier staat voorop, maar we leren je ook technisch goed dansen.


Kan ik ook alleen komen?Natuurlijk hoef je niet per se met een vaste danspartner naar de les te komen. Het is erg leuk als je met je eigen partner kunt lessen en het salsa-plezier kunt delen, maar veel mensen komen ook afzonderlijk naar de lessen. In Covid-tijd dansen we alleen met vaste danskoppels. Bij voorkeur levenspartners maar ook vaste danskoppels die alleen met elkaar dansen, zijn toegestaan.
Let op: als je alleen komt, meld je dan zéér vroegtijdig aan, zodat je de meeste kans maakt op een partner.


Wat voor schoenen en kleding trek ik aan?Het is belangrijk dat je goed kunt draaien tijdens het dansen, dus kom vooral NIET op gympen of schoenen met stroeve zolen of profiel.Probeer voor jezelf bij de eerste les de vloer even uit en kijk op welke schoenen jij het lekkerste danst. Er bestaan verschillende soorten speciale dansschoenen voor dames en heren, zowel 'nette' schoenen met een speciale vilten (cosy) onderlaag, als ook danssneakers voor de sportievere dansers. Kijk hiervoor desgewenst op onze website bij de pagina 'Korting op dansschoenen'. 

Voor beginners lessen heb je nog geen echte dansschoenen nodig. Gladde zool volstaat!

Voor de lessen: kleding waarin je makkelijk beweegt en weinig transpireert. Zorg dat je een laagje/vestje uit kunt trekken als je het warm krijgt, en gebruik voldoende deo voor de les. Jeans en casual kleding zijn prima voor de lessen  - maar nogal underdressed voor vrij dansen en echte parties.


Wat kost het?


Het lesgeld voor een standaardcursus van 10 weken is € 95,- p.p. Een Zumba Gold cursus en Salsa Solo cursus is € 75,- per periode. Verkorte (snel)cursussen en zomercursussen zijn soms goedkoper; dat staat dan allemaal apart vermeld in het lesrooster.

* Na betaling van het lesgeld is geen restitutie meer mogelijk en lesgeld is niet overdraagbaar.
* Dansschool Sizzling Salsa hanteert geen inschrijfgeld voor nieuwe leerlingen. Er wordt betaald per volledig cursusblok tenzij ruim tevoren met de dansschool eigenaar andere afspraken gemaakt zijn.
* Betaling vindt gewoonlijk plaats contant op de éérste lesavond van een nieuw gestarte cursus, tenzij vooraf andere afspraken zijn gemaakt.
* Overmaken per bank kan ook, uiterlijk een week voor aanvang via Rabobank: IBAN NL74RABO 0357326741 t.a.v. Dansschool Sizzling Salsa. Vermeld altijd even de dag en het niveau waarin je danst. Wanneer zijn de lessen?
Vier keer per jaar start een nieuwe cursus (normaal gesproken in september - november - februari - mei). Het nieuwste Lesrooster tref je altijd aan hier op de website. Je kunt hiervoor per woonplaats de cursussen bekijken. Je kunt natuurlijk ook eerst naar de Gratis Proeflessen komen.

In augustus zijn er elk jaar zomercursussen en tussen de gewone lesperiodes door starten ook meermalen per jaar extra snelcursussen voor beginners, of speciale thema-cursussen. Je hoeft dus nooit lang te wachten!


Hoe kan ik me inschrijven?
1. Door het INSCHRIJFFORMULIER op deze website compleet in te vullen en te verzenden.
2. Door per E-mail contact met ons op te nemen en de cursus van je wens alsmede je N.A.W. gegevens te vemelden:  mail naar info@sizzlingsalsa.nl
3. Door telefonisch contact op te nemen via: 06-40308610 (Marianne) tussen 10-16 uur.
4. Door op de open dag na de proefles of bij je danslesavond het inschrijfformulier op papier in te vullen.

Nb lees ook onze algemene voorwaarden! En dan veel plezier op de dansvloer...