sizzlingsala-header-slide2-2020
sizzlingsala-header-slide3-2020

Dansschool Sizzling Salsa!

Wij leren je dansen...

Salsa voor koppels
Salsa is een benaming voor zowel salsamuziek als de dansvorm. Salsa betekent letterlijk 'saus': de muziek is een mix van veel verschillende muzikale invloeden, o.a. Afrikaanse ritmes, Spaanse gitaarmuziek, bigband muziek en jazz. Er zijn verschillende salsa-dansstijlen. Dansschool Sizzling Salsa geeft de makkelijkst te leren en meest gedanste vorm: L.A. stijl salsa.
NB er zijn aparte cursussen voor senioren 55-plus, die het fijn vinden om met leeftijdgenoten te lessen.Salsa LA-Style

De nadruk in de lessen van Sizzling Salsa ligt op de LA-style in salsa (mambo-pas linksvoor), de meest gedanste vorm op dit moment in Nederland. De docenten zorgen voor een rustige opbouw van de les met gedegen uitleg en veel oefentijd. Er wordt les gegeven op 9 niveau's, van laag naar hoog: beginners 1, beginners 2, semi-gevorderd 1, 2, 3, 4, 5 en gevorderden 1 en 2.

Voor alle niveaus werkt Sizzling Salsa met vaste lesprogramma's en zijn er dvd´s voor beginners en besloten Facebook groepen voor de hogere lesgroepen met filmmateriaal van de geleerde moves. Elke docent maakt gebruik van dezelfde lesstof en dus kun je makkelijk lessen inhalen op een andere dag, als je een keer een les moet missen.


ZUMBA GOLD

Zumba is los dansen op dynamische latin muziek en andere wereldmuziek, vol unieke en exotische danspassen. ZUMBA is dance fitness; een calorieverslindende work-out met een mix van dansen als Salsa , Merengue, Flamenco, Hiphop, Cumbia , Reggaeton, Samba, Calypso, buikdansen... een training voor het hele lichaam.

Lekker dansen voor de fun en tegelijkertijd werken aan een betere conditie, sterkere spieren en volop caloriën verbranden. Sizzling Salsa geeft Zumba Gold (voor senioren) op woensdagochted 10.30 uur in de Spiegelzaal van de Hoornse Vaart in Alkmaar.


BACHATA

De bachata is een romantische dans uit de Dominicaanse Republiek. Opvallend aan de bachata-muziek is de tokkelende gitaar. In de zang worden op een directe, sentimentele wijze de dagelijkse problemen bezongen. Men gebruikt hierbij de taal van de straat, de krottenwijken en het platteland.

Bachata-teksten gaan over armoede, eenzaamheid en teleurstellingen, maar ook over vreugde en natuurlijk vaak over de liefde. Eigenlijk de smartlap van de Caribische muziek :-) .

Bachata is heerlijke muziek om om op te dansen, soms langzaam en romantisch, soms sneller en gepassioneerd. De basis dans je in een golvende beweging met heupaccent door de dames. De laatste jaren heeft zowel de muziek als de dans een hele ontwikkeling doorgemaakt, en zijn er sub-stromingen ontstaan zoals Bachata authentica / moderna, Bachata Dominicana en Bangatango. 

Elke twee maanden zijn er Bachata workshopdagen in het weekend. 


MERENGUE

Merengue is een simpel te leren dans uit de Dominicaanse Republiek met een 1-2 ritme. De basispas dans je door afwisselend je linker- en rechterknie te buigen en te strekken. Iedereen kan dus merengue dansen ! De Merengue leer je bij Sizzling Salsa als extraatje in de Beginners 1 Salsacursus en regelmatig zijn er workshops met nieuwe combinaties, b.v. op parties.KIZOMBA

De Kizomba dans en muziek komt van oorsprong uit Angola en wordt ook weleens de Afrikaanse tango genoemd. Kizomba muziek is geboren uit de traditionele Semba en sterk beinvloed door Zouk muziek van het Franse Caribische eiland Guadeloupe. Bij de ontwikkeling van de muziek heeft de Kaapverdische muziekindustrie ook een belangrijke rol gespeeld. De Kizomba dans is geëvolueerd uit de traditionele Semba dans, waarbij later veel typische Kizomba bewegingen zijn ontwikkeld. Het is een sensuele dans, waarbij je gericht bent op je danspartner.