sizzlingsala-header-slide2-2018

KIZOMBA

Beginners 2 op 13 april

Voor beginners en ervaren dansers


Kizomba is zowel een dans als muziekstijl en ze heeft zich ontwikkeld uit de traditionele Afrikaans Semba, maar ze is ook sterk beinvloed door de Zouk-muziek van het Franse Caribische eiland Guadeloupe. De Kizomba dans werd in het begin gedanst op de Semba muziek, later ontwikkelde zich ook en eigen Kizomba muziekstijl die langzamer is. Daarna zijn diverse typische Kizomba bewegingen toegevoegd die de dans nu heel herkenbaar maken. Net als de Argentijnse Tango is Kizomba gebaseerd op passada´s en ze wordt ook daarom ook wel de Angolese of Afrikaanse Tango genoemd,

De Kizomba is een sensuele partnerdans, waarbij het bovenlichaam contact maakt en samen met het frame van de heer wordt gebruikt om de dame te leiden. De dansers volgen de snelheid van de muziek door versnellingen en vertragingen in de dans aan te brengen.
Dansschool Sizzling Salsa geeft Kizomba lessen en workshops sinds 2012! Onze docenten zijn professioneel geschoold en bezoeken regelmatig zelf ook workshops van topdocenten om ´bij´ te blijven. 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kizomba workshopdag Beginners 2 - deel 1

Zaterdag 13 april

Voor iedereen die in eerdere lessen, de zomercursus of de Bootcamp van eerder dit jaar het niveau Kizomba beginners 1 heeft gedanst, is er nu een vervolg workshop gepland op zaterdagmiddag 13 april in Alkmaar : Beginners 2, deel 1. Docenten Erwin Blom en Marlies Schoenmakers staan voor je klaar vol enthousiasme, met een rustige en gedegen uitleg. 
In drie uren ga je verder met de geleerde basismoves van de Kizomba en leer je nieuwe technieken en figuren dansen.

Locatie: grote zaal van Dansstudio Grapèlli, Pieterstraat 2-4 te Alkmaar centrum
 
Tijden:  13.30-16.45 uur Kizomba beginners 2.
Drie uur dansles met kwartier pauze halverwege.

Kosten: €30 per persoon

Aanmelden: per mail aan info@sizzlingsalsa.nl