sizzlingsala-header-slide2-2018

KIZOMBA

Workshopdagen en danslessen

Voor beginners en ervaren dansers


Kizomba is zowel een dans als muziekstijl en ze heeft zich ontwikkeld uit de traditionele Afrikaans Semba, maar ze is ook sterk beinvloed door de Zouk-muziek van het Franse Caribische eiland Guadeloupe. De Kizomba dans werd in het begin gedanst op de Semba muziek, later ontwikkelde zich ook en eigen Kizomba muziekstijl die langzamer is. Daarna zijn diverse typische Kizomba bewegingen toegevoegd die de dans nu heel herkenbaar maken. Net als de Argentijnse Tango is Kizomba gebaseerd op passada´s en ze wordt ook daarom ook wel de Angolese of Afrikaanse Tango genoemd,

De Kizomba is een sensuele partnerdans, waarbij het bovenlichaam contact maakt en samen met het frame van de heer wordt gebruikt om de dame te leiden. De dansers volgen de snelheid van de muziek door versnellingen en vertragingen in de dans aan te brengen.
Dansschool Sizzling Salsa geeft Kizomba lessen en workshops sinds 2012. Onze docenten zijn professioneel geschoold en bezoeken regelmatig zelf ook workshops van topdocenten om ´bij´ te blijven. 

BEGINNERS
Sta je op feestjes steeds aan de kant te kijken als er Kizomba gedraaid wodt en denk je dan... eigenlijk wil ik meedoen? Dan kun je je nu inschrijven voor de tweedaagse Kizomba beginners bootcamp op 26 januari en 2 februari.

ERVAREN DANSERS
Voor ervaren dansers is er de keuze tussen de 8 weekse cursus Kizomba niveau 3 op dinsdagavond in Alkmaar (in dancentrum De Bruijn-Bonel, 20.00 uur) of onderstaande workshopdag op 19 januari.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ZATERDAG 19 JANUARI

KIZOMBA WORKSHOP VOOR SEMIGEVORDERDE DANSERS

Op zaterdagmiddag 19 januari staat het Kizomba-team van Graciano Cabrita da Palma en Karin van Nieuwenhuizen klaar voor een nieuwe leerzame Kizomba workshopdag.

Voor degenen die al enige tijd Kizomba dansen (semigevorderden) zijn er weer leuke en dansbare nieuwe moves. Graciano is eens per maand in Nederland en kan af en toe Kizomba doceren. Hij wordt geprezen om zijn relaxte manier van les geven en Karin zorgt voor aanwijzingen voor de dames en fraaie styling. Heb je sinds onze start in 2012 regelmatig Kizomba dansles of workshops gevolgd, dan kun jij ook meedoen! Meld je snel aan want het aantal plaatsen is beperkt.

Net als bij de Bachata lessen, gaan de docenten een Fusion stijl aanleren met de leukste technieken uit verschillende vormen Kizomba. Natuurlijk is alles gebaseerd op de traditionele Passada-stijl, met focus op de grondstappen. Er komen ook moves uit Kizomba Sensual, die wat meer close gedanst wordt, met de bodyroll en taraxinha moves. En enkele leuke tricks waarbij de heren de dames mooie voetbewegingen kunnen laten maken.

Locatie: grote zaal van Dansstudio Grapèlli, Pieterstraat 4  te Alkmaar centrum

Tijden:  13.30-15.45 uur Kizomba semigevorderd niveau.Twee uur dansles met kwartier pauze..

Kosten:  €20 per persoon

Aanmelden: per mail aan info@sizzlingsalsa.nl

NB er is een wachtlijst voor solo dames. Er is nog wel plek voor heren en koppels. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZATERDAG 26 JANUARI EN 2 FEBRUARI

KIZOMBA BEGINNERS BOOTCAMP

Schrijf je NU in voor de beginnerscursus Kizomba in twee dagen en leer deze prachtige partnerdans! 
De lessen zijn op zaterdag 26 januari en 2 februari, deel 1 en deel 2.

Lestijden:  11.00 - 13.00 uur  / lunchpauze / 13.30 - 15.00 uur ( 3,5 uur per dag)

Docenten: Erwin Blom en Marlies Schoenmakers

Locatie: Dansstudio Grapelli, Pieterstraat 4, Alkmaar

Kosten: € 75,00 

AANBIEDING:  € 65,00 p.p. wanneer je je als koppel inschrijft voor deze Bootcamp

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op deze website of via een mail met je gegevens aan info@sizzlingsalsa.nl

NB: deze bootcamp is bijna vol !